Triarii onderzoek defensie en veiligheid industrie gepresenteerd

 

April 2016: Triarii presenteert resultaten onderzoek defensie en veiligheidsgerelateerde industrie tijdens het Grote Defensie Debat van Elsevier in het Nationaal Militair Museum in Soest.

Zondag 3 april 2016 vond in het prachtige Nationaal Militair Museum te Soest het Grote Defensie Debat plaats. Commandant der Strijdkrachten Tom Middendorp zette de toon met een lezing over de 20 missies waarin de Nederlandse strijdkrachten momenteel deelnemen en de uitdagingen als gevolg van geopolitieke ontwikkelingen, verschillende dreigingen en bezuinigingen. Vervolgens gaf Karla Peijs, ex-minister en momenteel voorzitter van het NIDV, op basis van gegevens uit het Triarii onderzoek haar visie op de toekomst van de Nederlandse Defensie en Veiligheidsgerelateerde Industrie (NL-DVI 2016).

Vervolgens overhandigde Triarii-partner Ron Overgoor het eerste exemplaar van het NL-DVI onderzoeksrapport aan Pieter Taal, Commissaris Militaire Productie bij het Ministerie van Economische Zaken. Tevens vertelde Ron over de opvallende bevindingen van het onderzoek: de positieve stemming bij de industrie, de groei in omzet en de grote innovatiekracht en kennisintensiviteit van de sector. Commissaris Pieter Taal bedankte voor het onderzoek en gaf aan het snel aan te willen bieden aan de Tweede Kamer. Tot die tijd is het onderzoeksrapport nog niet officieel openbaar. Zodra dat wel het geval is, publiceren wij het uiteraard ook op deze website.

Het Grote Defensie Debat ging vervolgens verder over of en op welke manier de defensiebegroting uitgebreid moet worden, met kamerleden Angelien Eijsink (PvdA), Jasper van Dijk (SP), Raymond Knops (CDA) en Salima Belhaj (D66).

Triarii voerde in 2012 een soortgelijk onderzoek uit. Het onderzoek is uitgevoerd door Triarii consultants Ron Overgoor, Gert-Jan van der Panne en Paul Janssen. Voor vragen in deze context kunt u deze heren mailen (klik op de namen) of bellen: 070-3283574.

Presentatie Triarii onderzoeksrapport NL-DVI 2016

Nationaal Militair Museum

Foto 1: Triarii. Foto 2: nmm.nl


Triarii nieuws

 

Maart 2017: Artikel "Defensie en Veiligheid versterkt innovatiekracht Nederlandse Industrie" bouwt voort op Triarii-onderzoek naar de Nederlandse Defensie- en Veiligheids-gerelateerde industrie.

Read more ...

 

Januari 2017: wij sparen energie is op volle toeren van start en genereert in hoog tempo interesse. Het netwerk van deelnemende makelaars groeit snel.

Read more ...

 

November 2016: Triarii start het initiatief wij sparen energie om mensen die een huis kopen aan te zetten tot het nemen van energiebesparingsmaatregelen.

Read more ...