Triarii onderzoek defensie en veiligheid industrie naar Tweede Kamer

 

Mei 2016: Het Triarii onderzoek naar de Nederlandse Defensie- en Veiligheidsgerelateerde industrie is door minister Kamp van Economische Zaken aangeboden aan de Tweede Kamer.

De onderzoekers van Triarii deden in opdracht van het Commissariaat Militaire Productie van het ministerie van EZ onderzoek naar de positie van de Nederlandse Defensie- en Veiligheidsgerelateerde industrie (NL-DVI). Het onderzoeksrapport werd op 3 april 2016 officieel aangeboden aan de Commissaris, dhr. Pieter Taal, tijdens het Grote Defensie Debat in het Nationaal Militair Museum. Hieronder vindt u een video-impressie van die dag.

Het rapport geeft inzicht in de omvang, kenmerken en positie van deze industrie en presenteert tevens trends, ontwikkelingen in de markt, kansen en bedreigingen. Belangrijkste kengetallen van de industrie:

  • Onderzoekspopulatie: 651
  • Bedrijven NL-DVI: 354
  • Omzet: € 4,54 mld.
  • DVI-omzet (% van totaal): 15%
  • Omvang DVI-export: € 3,09 mld.
  • Aantal DVI-arbeidsplaatsen: 24.800
  • Aantal DVI R&D arbeidsplaatsen: 7.995
  • R&D arbeidsplaatsen (% van totaal): 32%

Triarii voerde in 2012 een soortgelijk onderzoek uit. Het onderzoek is uitgevoerd door Triarii consultants Ron Overgoor, Gert-Jan van der Panne en Paul Janssen. Voor vragen in deze context kunt u deze heren mailen (klik op de namen) of bellen: 070-3283574.

Voorpagina NL-DVI onderzoek Triarii


Triarii nieuws

 

Maart 2017: Artikel "Defensie en Veiligheid versterkt innovatiekracht Nederlandse Industrie" bouwt voort op Triarii-onderzoek naar de Nederlandse Defensie- en Veiligheids-gerelateerde industrie.

Read more ...

 

Januari 2017: wij sparen energie is op volle toeren van start en genereert in hoog tempo interesse. Het netwerk van deelnemende makelaars groeit snel.

Read more ...

 

November 2016: Triarii start het initiatief wij sparen energie om mensen die een huis kopen aan te zetten tot het nemen van energiebesparingsmaatregelen.

Read more ...