Triarii wint ZEP secretariaat contract


Sep 2012: De Europese Commissie heeft Triarii wederom het ZEP-secretariaat contract voor 2,5 jaar gegund. ZEP, het Zero Emissions Platform, wil C02 Afvang en Opslag in Europa realiseren.

Triarii voert sinds 2006 het secretariaat van ZEP en heeft onlangs opnieuw het vertrouwen van de Europese Commissie en ZEP gekregen voor een nieuwe contractsperiode. Als secretariaat vormen de medewerkers van Triarii een belangrijke spil in het Europese CCS-veld. De voornaamste taak van het ZEP secretariaat is het inhoudelijk en procedureel ondersteunen van ZEP.

ZEP is een unieke coalitie van stakeholders in het veld van CO2 Afvang en Opslag (Carbon Capture and Storage, CCS): NUTS-bedrijven, oliemaatschappijen, apparatuur-leveranciers, wetenschappers, academici en milieu organisaties. ZEP heeft een cruciale rol gespeeld in de ontwikkeling van het EU CCS demonstratie-programma. Dit door middel van het geven van advies over de technologie, het beleid, de toepassing en de commerciële kant van CCS.

Dit heeft geleid tot baanbrekend werk op het gebied van kennisdeling, inzicht in CCS-kosten en, meer recent, inzicht in economische ingrepen die nodig zijn om investeringen in CCS te ontlokken. Meer informatie over ZEP vindt u op de ZEP-website.


Triarii nieuws

 

Maart 2017: Artikel "Defensie en Veiligheid versterkt innovatiekracht Nederlandse Industrie" bouwt voort op Triarii-onderzoek naar de Nederlandse Defensie- en Veiligheids-gerelateerde industrie.

Read more ...

 

Januari 2017: wij sparen energie is op volle toeren van start en genereert in hoog tempo interesse. Het netwerk van deelnemende makelaars groeit snel.

Read more ...

 

November 2016: Triarii start het initiatief wij sparen energie om mensen die een huis kopen aan te zetten tot het nemen van energiebesparingsmaatregelen.

Read more ...