Triarii van start in het Ghana Wash Window Project

 

September 2014: Triarii start PRISTO: Private and Social Toilets, een project dat de sanitatie en hygiëne in Ghana verbetert.

Per September 2014 is Triarii de coordinator van het internationale project PRISTO – Private and Social Toilets. PRISTO is een project waarbij publieke en private partijen samen met het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken samenwerken om sanitatie en hygiëne in Ghana te verbeteren.

Samen met het Ghanese bedrijf Biofilcom ontwikkelen we innovatieve toiletten die water besparend en milieuvriendelijk zijn – het Biofil Toilet System. Daarnaast zijn ze beter betaalbaar waardoor een grotere groep mensen gebruik kan maken van de toiletten. Het PRISTO project heeft als doel om bewustwording over sanitatie en hygiene te vergroten en door de aantrekkelijke prijs, meer toiletten beschikbaar te maken voor een grote groep Ghanezen.

Biofil

Samen met de deelgemeenten Ashaiman en GA Central in Accra, Ghana werken we samen aan een proces dat het wettelijk mogelijk maakt om toiletten in scholen en huizen te installeren wat uiteindelijk neerkomt op 400 toiletten in scholen en 1600 voor privaat gebruik. De Ghanese organisatie People’s Dialogue en de Amerikaanse organisatie Kellogg & Co werken samen met Triarii aan een educatief programma om voor bewuster gebruik van de toiletten en water te zorgen.

Biofilcom is de ontwikkelaar van de innovatieve toiletten en samen met Design 180 en Triarii zullen we  de komende jaren werken aan het verbeteren van de kwaliteit van dit mooie product, het productieproces en de arbeidsomstandigheden.
Crystal Marbles is de administratieve partner die samen met Biofilcom toewerkt naar het creëren van een volwassen business model en een betalingssysteem voor de toiletten. Een “toilet lening” om ervoor te zorgen dat ook minder bedeelden zich goede sanitatie en hygiëne kunnen veroorloven is een belangrijk onderdeel van het product.

De partners in het project zijn: Biofilcom, Ashaiman Municipality, GA Central Municipality, Design 180, Crystal Marbles, Kellogg & Co and People’s Dialogue.

Meer informatie: project manager drs. Ron Overgoor.


Triarii nieuws

 

Maart 2017: Artikel "Defensie en Veiligheid versterkt innovatiekracht Nederlandse Industrie" bouwt voort op Triarii-onderzoek naar de Nederlandse Defensie- en Veiligheids-gerelateerde industrie.

Read more ...

 

Januari 2017: wij sparen energie is op volle toeren van start en genereert in hoog tempo interesse. Het netwerk van deelnemende makelaars groeit snel.

Read more ...

 

November 2016: Triarii start het initiatief wij sparen energie om mensen die een huis kopen aan te zetten tot het nemen van energiebesparingsmaatregelen.

Read more ...