Workshop additive manufacturing: Triarii brengt NL industrie en ruimtevaart samen


December 2014: In opdracht van het Netherlands Space Office organiseerde Triarii een workshop over de uitdagingen en mogelijkheden van Additive Manufacturing voor de ruimtevaart en niet-ruimtevaart industrie.

Triarii organiseerde in opdracht van het NSO en in samenwerking met ESTEC en TU Delft een workshop met als titel: "Space meets non-space workshop series: common challenges in metal-based additive manufacturing". Deze workshop is een follow-up van een eerdere bijeenkomst in januari door Triarii georganiseerd, waar ESTEC gezamenlijk met de Nederlandse High Tech industrie gezamenlijke uitdagingen verkende.

De locatie was Fontys Hogescholen in Eindhoven dat met het Objexlab een belangrijke plek in neemt in additive manufacturing in Nederland. Het Objexlab is een high tech lab dat innoveert in 3D Printing en Adaptive Robotics.

Co-hosts Prof. Dr. Ian Richardson (TU Delft, Metals Processing Microstructure and Properties) en Dr. Laurent Pambaguian (ESA-ESTEC) zorgden voor de inhoudelijke scherpte gedurende de dag.

Workshop participanten van grote en kleine industriële bedrijven in Nederland konden meedenken en -praten over gedeelde uitdagingen in metaalgerichte additive manufacturing. De context werd geschetst in presentaties van:

  • Ricardo Abdoel (Fontys Objexlab)
  • Ian Richardson (TU Delft)
  • Gerrit Kool (NLR)
  • Arno Gramsma (KMWE, AddLab)
  • Laurent Pambaguian (ESA-ESTEC), met als hoogtepunt een video over hoe ESA met additive manufacturing de maan bebouwt.

AM workshop

Gevolgd door een tour door het Objexlab en een discussie over uitdagingen, samenwerking en volgende stappen.

AM workshop tour

Ron Overgoor, Hans Modder en Gert-Jan van der Panne van Triarii voeren dit project uit. Dit project is één van de ruimtevaartprojecten van Triarii.


Triarii nieuws

 

Maart 2017: Artikel "Defensie en Veiligheid versterkt innovatiekracht Nederlandse Industrie" bouwt voort op Triarii-onderzoek naar de Nederlandse Defensie- en Veiligheids-gerelateerde industrie.

Read more ...

 

Januari 2017: wij sparen energie is op volle toeren van start en genereert in hoog tempo interesse. Het netwerk van deelnemende makelaars groeit snel.

Read more ...

 

November 2016: Triarii start het initiatief wij sparen energie om mensen die een huis kopen aan te zetten tot het nemen van energiebesparingsmaatregelen.

Read more ...